Marinflytbryggan tillverkar, säljer och monterar alla sorters flytbryggor (betong, trä, plast, hamn, bad och båtbryggor)
Allt virke är tryckimpregnerat, impregneringsklass A (godkänt av Nordiska TräSkyddsRådet, NTR och av SP för nedgrävning i mark och bruksområden i sött-, bräckt- eller saltvatten).
Vi är verksamma i hela Mellansverige med 5 fastanställda som arbetar året om!
Listan till vänster visar vårt utbud av bryggor och länkar till sidor där respektive brygga presenteras närmare.
Läs om tidigare utförda uppdrag under Referenser… och se fler bilder på olika bryggor under Bildgalleri…
Bryggtillbehör på lager för snabba leveranser!
Kontaktpersoner och kontor
Den här typen av brygga är oerhört prisvärd, med lång livslängd, hög kvalitet och är stabil tack vare sin egen vikt. Kan kopplas i T, U eller L-formationer med ljudlösa gummikopplingar. Osänkbar tack vare pontonernas cellplastfyllning, är dessutom mycket lämpliga för montering av båtbommar. Till förankring använder vi i regel varmgalvad 16 mm kätting och betongankare i lämpliga storlekar.
Minsta längd är 8 meter. Vi tillverkar dessa i standardmåtten 12 m + n x 4,5 m (där n = 0,1 2,3…) men vi bygger även andra längder efter önskemål.
AP-bryggorna lämpar sig med sin låga flythöjd (ca 0,3 m) främst som bad- och roddbåtsbrygga både till privatpersonen och ihopkopplade som badanläggning till kommuner och föreningar.
AP-bryggorna tillverkas av hyvlat klass NTRA tryckt virke, ramvirke och mellanslag i bryggorna upp till 5 m är 34×145 mm bryggorna 6 m och längre har 45×145 mm virke i ramen. Bryggornas däcksbrädor 22×145 mm är spårfrästa för att minska halkrisken. Spik, bult och beslag som används till bryggorna är varmgalvaniserade.
AP-bryggorna tål infrysning och kan ligga i hela året men är tack vare sin låga vikt och sina tåliga block enkla att dra upp på land om man har bryggan på plats som är utsatt t.ex. för stor ispress.
MH-bryggorna är speciellt lämpliga på grunda platser då de endast ligger ca 15 cm djupt och tål även att stå på botten vid lågvatten (om den inte står på vassa stena). De tål infrysning och kan ligga i hela året men är tack vare sin låga vikt och sina tåliga block enkla att dra upp på land om man har bryggan på en plats som är utsatt t.ex. för stor ispress.
MH-bryggorna lämpar sig väl för båtbomsmontering med sin höga fribordshöjd (ca 0,5 m) och stora bärkraft ca 350 kg/m.
De 300 L stora flytkropparna som används till bryggorna är våra egna rotationsgjutna polyetén- pontoner som är helt täta och cellplastfyllda.
Det 6 mm tjocka plasthöljet skyddar pontonen mot spill av bensin, oljor, syror samt slag och nötning. Om det ändå skulle gå hål på pontonerna så flyter de med hjälp av cellplasten.
ML-bryggorna lämpar sig med sin låga flythöjd (ca 0,3 m) främst som bad- och roddbåtsbrygga både till privatpersonen och ihopkopplade som badanläggning till kommuner och föreningar. De tål infrysning och kan ligga i hela året men är tack vare sin låga vikt och sina tåliga block enkla att dra upp på land om man har bryggan på en plats som är utsatt t.ex. för stor ispress.
De 160 L stora flytkropparna som används till bryggorna är våra egna rotationsgjutna polyetén- pontoner som är helt täta och cellplastfyllda.
Det 6 mm tjocka plasthöljet skyddar pontonen mot spill av bensin, oljor, syror samt slag och nötning. Om det ändå skulle gå hål på pontonerna så flyter de med hjälp av cellplasten.
BP-bryggorna är speciellt lämpliga på grunda platser då de endast ligger 10-15 cm djupt och tål även att stå på botten vid lågvatten (om den inte står på vassa stenar).
Den tål infrysning och kan ligga i hela året men är tack vare sin låga vikt och sina tåliga block enkla att dra upp på land om man har bryggan på en plats som är utsatt t.ex. för stor ispress.
BP-bryggorna lämpar sig väl för båtbomsmontering med sin höga fribordshöjd (ca 0,5 m) och stora bärkraft (ca 275 kg/m).
De förankras med galvör som trycks ned i botten eller med kätting och betongvikter eller P-ringar. BP-bryggorna är tack vare sin låga vikt jämfört med trä-betongbryggorna och betongpontoner ganska enkla även för privatpersonen att installera med galvrör eller P-ring.
Tack vare sin stora tyngd är betongpontonen mycket stabil och även vågdämpande. Betongpontonen består av en kärna av cellplast som är kring-gjuten med armerad betong, kärnan av plast gör den osänkbar. Runt om pontonen sitter en fenderlist av trä som skyddar båtarna från att repas av betongen och som är lätt att montera fast båtbommar, båtringar mm i.
Pontonerna är förberedda med ingjutna rör för dragning av el och vatten.